Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta na naturalnym zakwasie

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalnaNie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.



9,28 zł
Brutto Dostawa 1-2 dni
Dostawa w 48 godzin
  Darmowa dostawa od 50zł!

Darmowa dostawa już od 50zł wartości produktów w koszyku.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanymi ziarnami żytnimi w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.

  2. Dodaj 600 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza.

  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).

  4. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).

  5. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 60 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość) i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.

  6. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

  7. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Skład: mąka żytnia typ 2000, skiełkowane ziarno żyta, naturalny  zakwas żytni, słód żytni, sól, cukier, drożdże. 

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 630 g