Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie

Prawdziwie domowa....

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej

Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody wymieszać i upiec.

Prawdziwie naturalne....

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Prawdziwie smaczne.....

Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Prawdziwe domowe pieczywo możesz przygotować w zaledwie kilka minut.

Pieczenie nigdy nie było tak proste!

Receptury są opracowane w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.



10,23 zł
Brutto Dostawa 1-2 dni
Dostawa w 48 godzin
  Darmowa dostawa od 50zł!

Darmowa dostawa już od 50zł wartości produktów w koszyku.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.

  2. Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza).

  3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).

  4. Podziel na 3 równe porcji.

  5. Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

  6. Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.

  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość).

  8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.

  9. Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.

  10. Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Składniki: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier, drożdże. 

Opakowanie: 540 g.