Bagietka francuska mieszanka do wypieku

540 g

10,66 zł
Brutto Dostawa 1-2 dni
Dostawa w 48 godzin
  Darmowa dostawa od 50zł!

Darmowa dostawa już od 50zł wartości produktów w koszyku.

Bagietka francuska na zakwasie.

Gotowa mieszanka do wypieku.

Prawdziwie domowa....

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej

Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, wymieszać i upiec.

Prawdziwie naturalne....

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Prawdziwie smaczne.....

Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Prawdziwe domowe pieczywo możesz przygotować w zaledwie kilka minut.

Pieczenie nigdy nie było tak proste!

Receptury są opracowane w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza).
  3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
  4. Podziel na 3 równe porcji.
  5. Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
  6. Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietkipowinny podwoić swoją objętość).
  8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.
  9. Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
  10. Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Składniki: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier, drożdże. 

Opakowanie: 540 g.

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.

P2014
2023-03-28
Nowy produkt