

Pyszne bułeczki keto z wysoką zawartością białka i błonnik oraz niską zawartością węglowodanów.
Wskazane dla wszystkich na dietach keto oraz osób które szczególnie zwracają uwagą aby ich dieta była uzupełniana o składniki ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Z naszej mieszanki upieczesz 18-20 bułeczek keto.
Do upieczenia 6 bułek potrzebujesz:
200g. mieszanki
200ml. ciepłej wody
5g. drożdży suchych lub 10g. świeżych
20g. miękkiego masła
2,5g. cukru
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zaczyn. Do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
2. Wsyp do miski 200g. mieszanki dodaj masło i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj ( najlepiej robotem) Odstaw na 10-15 minut
3. Po tym czasie uformuj bułeczki i włóż do wyłożonej papierem blaszki. Pozostaw w ciepłym miejscu na ok. 30 minut (w zalezności od piekarnika)
4. Następnie wyrośnięte ciasto wstaw do ciepłego piekarnika 180C
5. Piecz około 20-30 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Skład:
białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, proszek z całych jaj, słonecznik łuskany, sól
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy