Margarita, capricciosa a może quattro formaggi?
Teraz możesz cieszyć się tym włoskim przysmakiem nawet jeśli należysz do grona osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych:) Z naszym KETO ciastem na spód do pizzy możesz zajadać się pyszną pizzą kiedy tylko chcesz!
Z naszej mieszanki upieczesz 2 spody o średnicy ok. 30cm.
Do wypieczenia jednego spodu potrzebujesz:
- 200 g mieszanki,
- 300 ml ciepłej wody,
- 5 g drożdży suchych lub 10 g świeżych,
- 2,5 g cukru,
- 10 ml oleju.
Sposób przygotowania:
- 1. Przygotuj zaczyn: do wody wsyp drożdże, pół płaskiej łyżeczki cukru i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
- 2. Wsyp do miski 200g mieszanki, dodaj olej i zaczyn. Całość dobrze wymieszaj. Nie trzeba wyrabiać ciasta, ponieważ mieszanka będzie wilgotna.
- 3.Nagrzej piekarnik do 220 C.
- 4. Na blaszce rozłóż papier, a mieszankę ciasta rozprowadź równomiernie na jej powierzchni na ok. 0,5 cm. grubości. Nie wałkuj!
- 5. Spód piecz7-10 minut (aby lekko się podpiekł)
- 6. Posmaruj sosem pomidorowym i dodaj ulubione dodatki.
- 7. Następnie piecz ponownie ok.10-12 minut aż ciasto będzie przyrumienione.
Składniki: białko pszenne, błonnik owsiany, proszek z całych jaj, sól
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Opakowanie: 400 g