- Bestseller
- Nowość
Bagietka francuska mieszanka do wypieku
Bagietka francuska mieszanka do wypieku
Indeks: P2014
Opis produktu
Bagietka francuska na zakwasie.
Gotowa mieszanka do wypieku.
Prawdziwie domowa....
Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej
Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, wymieszać i upiec.
Prawdziwie naturalne....
Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.
NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW
Prawdziwie smaczne.....
Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Prawdziwe domowe pieczywo możesz przygotować w zaledwie kilka minut.
Pieczenie nigdy nie było tak proste!
Receptury są opracowane w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsyp do miski.
- Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza).
- Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
- Podziel na 3 równe porcji.
- Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
- Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bagietkipowinny podwoić swoją objętość).
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.
- Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
- Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.
Składniki: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier, drożdże.
Opakowanie: 540 g.
Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na aukcji.