Nowość

Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g

  • Bestseller
  • Nowość
Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
search
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
  • Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g
Nowość

Chleb litewski mieszanka do wypieku 550g

Indeks: P1903

Cena netto 10,23 zł
Cena brutto 10,74 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba litewskiego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i oleju i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!\

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.

  2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza oraz 1 łyżeczkę miodu.

  3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut.

  4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.

  5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy, a następnie dokładnie wymieszaj.

  6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).

  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na   +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość).

  8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

  9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Składniki:

Mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni, drożdże piekarskie, sól, kminek, cukier.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie: 550 g

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciach.

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.