Nowość

Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g

  • Bestseller
  • Nowość
Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
search
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
  • Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g
Nowość

Chleb domowy mieszanka do wypieku 520 g

Indeks: P1877

Cena netto 9,28 zł
Cena brutto 9,74 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

NIE ZAWIERA POLEPSZACZY ORAZ SZTUCZNYCH ŚRODKÓW

Mieszanka chlebowa na bazie mąki z małego młyna w malowniczej wsi na Podlasiu. Jest w 100% naturalna. Nie zawiera polepszaczy ani sztucznych środków zakwaszających. Mąka, którą znajdą Państwo w mieszance, jest mielona kilka dni przed wysyłką co gwarantuje najwyższej jakości produkt.

Mieszanka jest przeznaczona do wypieku chleba pszenno-żytniego w domach, piekarniach i automatach. Jedno opakowanie umożliwia wypiek jednego bochenka chleba. Wystarczy odrobina wody i oleju i mogą się Państwo cieszyć smakiem domowego pieczywa. Jeżeli chcą Państwo uzyskać chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem lub dynią, wystarczy dodać do ciasta ok. 50 / 100 g ulubionych ziaren. Chleb po upieczeniu nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Z pewnością przyciągnie swym aromatem niejednego amatora świeżego pieczywa!

Sposób przygotowania:

1. Zawartość opakowania wsyp do miski.

b.jpg

2. Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza

3. Mieszaj do połączenia się wszystkich składników – około 3-4 minut.

4. Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.

5. Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy.

6. Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L).

7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoja objętość).

8. Spryskaj z wierzchu wodą i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza. Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.

9. Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.

Skład: mąka pszenna typ 450, żytnia typ 720, naturalny wysuszony zakwas żytni, sól, drożdże piekarskie suche, cukier.

Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.

Opakowanie: 523 g

Opakowanie produktu może się różnić od opakowania przedstawionego na zdjęciach.

 

 

 

 

Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.