Nowość

Mieszanka do wypieku chleb ketogeniczny

  • Bestseller
  • Nowość
  • Nowy
Mieszanka do wypieku chleb ketogeniczny
search
  • Mieszanka do wypieku chleb ketogeniczny
  • Mieszanka do wypieku chleb ketogeniczny
Nowość

Mieszanka do wypieku chleb ketogeniczny

Indeks: P4837

Cena netto 17,40 zł
Cena brutto 18,27 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Prawdziwie naturalna...

Mieszanka do wypieku chleba keto, obfita w zdrowe tłuszcze, uboga w węglowodany, bogata w białko. Gotowy wypiek smakiem i konsystencją nie odbiega od klasycznego pieczywa.

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Do przygotowania produktu niezbędne jest dodanie ciepłej wodu i oliwy z oliwek.

Idealna dla osób na diecie ketogenicznej, wysokobiałkowej, nisko węglowodanowej oraz diabetyków.

Po upieczeniu chleb nie tylko pięknie pachnie, ale ma również grubą, chrupiącą skórkę. Znakomite rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez pieczywa, jednak ze względu na różne czynniki nie mogą go spożywać.

Do wypieczenia jednego bochenka potrzebujesz:

  • 343 g mieszanki
  • 260 ml ciepłej wody
  • 65 ml oliwy z oliwek

Sposób przygortowania:

  1. Wsyp do miski 343 g mieszanki, dodaj ciepłą wodę i oliwę z oliwek. Całość dobrze wymieszaj ( najlepiej robotem kuchennym ). Odstaw na 10-15 minut.
  2. Po tym czasie uformuj bochenek i włóż do blaszki.
  3. Następnie ciasto wstaw do nagrzanego do 180 C piekarnika.
  4. Piecz około 40 minut.
  5. Po wyjęciu z piekarnika, chleb posmaruj z wierzchu wodą za pomoca pędzla i odstaw na metalową kradkę do ostygnięcia.

Składniki:

mąka migdałowa: [100% migdały blanszowane mielone], ziarno słonecznika łuskane:[ziarno słonecznika łuskane], siemię lniane złote mielone, błonnik owsiany, proszek z całych jaj, białko pszenne, proszek do pieczenia, sól.

Wartość odżywcza na 100 g:

  • Wartość energetyczna 282 kcal
  • Tłuszcz 20 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g
  • Węglowodany 6,3 g
  • w tym cukry 1,5 g
  • Błonnik 6,6 g
  • Białko 16 g
  • Sól 0,61 g

Masa netto: 343 g

Przechowywanie: wypieczony chleb najlepiej przechowywać w lodówce

Wyprodukował: Lodziarz.pl Charubin Sp.k.

Komentarze (0)