Nowość

Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g

  • Bestseller
  • Nowość
Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g
search
  • Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g
  • Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g
  • Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g
  • Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g
Nowość

Bagietka francuska mieszanka do wypieku 540g

Indeks: P2014

Cena netto 10,66 zł
Cena brutto 11,19 zł
Ilość

  • Produkt dostępny - Duża ilość
  • Planowana dostawa: 3 - 5 dni

Opis produktu

Bagietka francuska na zakwasie - gotowa mieszanka do wypieku.

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej

Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie. Wystarczy dodać odrobinę ciepłej wody, wymieszać i upiec.

Mieszanka zawiera 100% naturalnych składników w tym najlepszej jakości mąkę z ponad 100 letniego podlaskiego młyna.

NIE ZAWIERA SZTUCZNYCH POLEPSZACZY I KONSERWANTÓW

Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Prawdziwe domowe pieczywo możesz przygotować w zaledwie kilka minut.

Pieczenie nigdy nie było tak proste!

Receptury są opracowane w taki sposób aby możliwie uprościć proces wypieku.

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
  2. Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza).
  3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
  4. Podziel na 3 równe porcji.
  5. Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
  6. Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
  7. Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietkipowinny podwoić swoją objętość).
  8. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.
  9. Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
  10. Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Składniki:

mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier, drożdże. 

Opakowanie: 540 g

Komentarze (0)