Bułki hamburgerowe

Bułki hamburgerowe

Sposób przygotowania

1. Zawartość opakowania wsyp do miski.
2. Dodaj 260 ml ciepłej wody (około 26 stopni Celsjusza)
3. Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
4. Podziel na 10 równych porcji.
5. Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
6. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
7. Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoja objętość).
8. Posmaruj z wierzchu żółtkiem lub spryskaj wodą.
9. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza.
10. Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
11. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

<script src="http://s7.addthis.com/js/300/addthis_widget.js#pubid=ra-4e7280075406aa87" ></script> <script src="http://ct1.addthis.com/static/r07/core122.js"></script> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style "> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_pinterest_pinit" pi:pinit:layout="horizontal"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div>